亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站

SAFA
  • Helsingin keskustakirjasto Oodi

  • Jyväskylän yliopiston päärakennuksen restaurointi

  • Kruunuvuorenrannan koonta-asema

  • Käärmetalon peruskorjaus, 1. vaihe

  • Vaaralanpuiston päiväkoti

Helsingin keskustakirjasto Oodi

Vuonna 2018 avattu Helsingin keskustakirjasto Oodi on muuttanut käsitystämme kirjastosta. Rakennus jakautuu kolmeen arkkitehtuuriltaan ja tunnelmaltaan erilaiseen kerrokseen, jotka luovat omanlaiset puitteet kirjaston eri toiminnoille – avoimelta sisääntulotasolta välikerroksen paja- ja studiotiloihin ja ylös valossa kylpevään kirjaston varsinaiseen aineistoalueeseen. Oodin muoto nivoo sen ympäristöönsä ja viimeistelee pääkaupungin keskeisen julkisen tilan.

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Kuvat: Tuomas Uusheimo


  • Arkkitehtuuri: Arkkitehtitoimisto ALA Oy / Juho Grönholm, Antti Nousjoki, Janne Teräsvirta, Samuli Woolston, Niklas Mahlberg (pääsuunnittelija), Jussi Vuori, Tuulikki Tanska, Nea Tuominen, Tom Stevens, Miguel Silva, Pauliina Rossi, Anna Juhola (projektiarkkitehdit), Heikki Ruoho (sisustusarkkitehti)
  • Tilaaja: Helsingin kaupunki
  • Urakoitsija: YIT Rakennus Oy Helsinki
  • Sijainti: Helsinki
  • Laajuus: 17 000 m2
  • Valmistumisvuosi: 2018

Esiraadin perustelut

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Vuonna 2018 avattu Helsingin keskustakirjasto Oodi on muuttanut käsitystämme kirjastosta. Kirjasto on nyt kansalaisten olohuone, josta löytyy tiloja peliluolasta kirjataivaaseen. Rakennus jakautuu kolmeen arkkitehtuuriltaan ja tunnelmaltaan erilaiseen kerrokseen, jotka luovat omanlaiset puitteet kirjaston eri toiminnoille –avoimelta sisääntulotasolta välikerroksen paja- ja studiotiloihin ja ylös valossa kylpevään kirjaston varsinaiseen aineistoalueeseen.

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Toiminta ja tilat ovat orgaanisessa vuorovaikutuksessa talon rakenteen, Sanomatalolta Töölönlahden puistoon jännittyvän teräksisen selkärangan ja sitä laivan kölin tapaan myötäilevän kuusisoiroverhouksen kanssa. Oodin muoto nivoo sen ympäristöönsä ja viimeistelee pääkaupungin keskeisen julkisen tilan.

Jyväskylän yliopiston päärakennuksen restaurointi

Vuonna 1955 valmistunut Jyväskylän yliopiston päärakennus on Alvar Aallon punatiilikauden merkittävimpiä töitä. Rakennuksessa toteutettiin vuosina 2013–2017 perinpohjainen restaurointi, joka suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön ja Museoviraston kanssa. Korjauksessa pyrittiin säilyttämään mahdollisimman paljon alkuperäisiä rakenteita, materiaaleja ja kalusteita.

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Kuvat: Jyrki Iso-Aho, Jari Jetsonen


  • Arkkitehtuuri: A-konsultit Oy / Jyrki Iso-Aho, Päivi Vaheri, Milja Lindberg ja Ida Lautanala
  • Tilaaja: Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
  • Urakoitsija: SRV Rakennus Oy
  • Sijainti: Jyväskylä
  • Laajuus: 9 146 m2
  • Valmistumisvuosi: 2017

Esiraadin perustelut

Vuonna 1955 valmistunut Jyväskylän yliopiston päärakennus on Alvar Aallon punatiilikauden merkittävimpiä töitä. Kasvatusopillisen korkeakoulun tärkeimmässä rakennuksessa koulutettiin aikanaan kansa- ja oppikoulunopettajia. Luentosalien ja laboratorioiden sekä muiden opetus- ja tutkimustilojen lisäksi rakennukseen sijoittuivat korkeakoulun hallintotilat, opettajien kokoustilat sekä juhlasali ja kahvio. Rakennus on suojeltu osana Seminaarinmäen kokonaisuutta.

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Päärakennuksessa toteutettiin vuosina 2013–2017 perinpohjainen restaurointi, joka suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön ja Museoviraston kanssa. Juhlasalin ilmanvaihtoa parannettiin, vesikatto ja lattiat uusittiin ja ikkunat kunnostettiin. Hallintosiiven alkuperäinen tilarakenne palautettiin purkamalla myöhemmin tehtyjä väliseiniä, ja kirjaston aulan ja kirjastosalin asemaa korostettiin palauttamalla ja avaamalla uusia yhteyksiä viereisiin tiloihin. Korjauksessa pyrittiin säilyttämään mahdollisimman paljon alkuperäisiä rakenteita, materiaaleja ja kalusteita. Esimerkiksi tiililattian tiilet irrotettiin yksi kerrallaan, numeroitiin, puhdistettiin ja ladottiin takaisin uuden lattiarakenteen päälle alkuperäisille paikoilleen. Alvar ja Aino Aallon, Maija Heikinheimon sekä Ilmari Tapiovaaran suunnittelemat kalusteet restauroitiin. Mittavista korjauksista huolimatta syntyykin vaikutelma siitä, että rakennus on säästynyt suurilta muutostöiltä ja säilynyt alkuperäisenä.

Kruunuvuorenrannan koonta-asema

Vuonna 2017 Helsingin Kruunuvuorenrantaan valmistuneen koonta-aseman suurpiirteinen, lohkaremainen massoittelu ja vihreät kattopinnat liittävät sen luontevasti ympäröivään kalliomaisemaan ja luovat samalla kiinnostavan lisän katunäkymään. Laitoksen vaipan arkkitehtuurin lähtökohtana on ollut rouheisen kallion alati vaihteleva jäkäläpeite. Kruunuvuorenrannan koonta-asema osoittaa, että myös teknisiin järjestelmiin kuuluvat rakenteet ja rakennukset voivat olla merkityksellinen osa ympäristöämme.

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Kuvat: Timo Kiukkola


  • Arkkitehtuuri: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy / Timo Kiukkola (pääsuunnittelija), Nikolai Rautio (projektiarkkitehti), Jussi Murole (toimitusjohtaja) ja Teemu Seppänen (julkisivukuviointi)))
  • Tilaaja: Kruunuvuorenrannan Jätteen Putkikeräys Oy
  • Urakoitsija: Oy Rakennuspartio
  • Sijainti: Helsinki
  • Laajuus: 770 m2
  • Valmistumisvuosi: 2017

Esiraadin perustelut

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Vuonna 2017 Helsingin Kruunuvuorenrantaan valmistuneella koonta-asemalla uuden asuinalueen jätteet kootaan maanalaisia imuputkia pitkin ja pakataan kontteihin muualla tapahtuvaa jatkokäsittelyä varten. Rakennuksen suurpiirteinen, lohkaremainen massoittelu ja vihreät kattopinnat liittävät sen luontevasti ympäröivään kalliomaisemaan ja luovat samalla kiinnostavan lisän katunäkymään.

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Laitoksen vaipan arkkitehtuurin lähtökohtana on ollut rouheisen kallion alati vaihteleva jäkäläpeite. Kolmiulotteinen, origamia muistuttava geometria on taidokkaasti toteutettu ruosteen ruskeiksi patinoimilla betonielementeillä. Kruunuvuorenrannan koonta-asema osoittaa, että myös teknisiin järjestelmiin kuuluvat rakenteet ja rakennukset voivat olla merkityksellinen osa ympäristöämme.

Käärmetalon peruskorjaus, 1. vaihe

Helsingin Käpylään vuonna 1951 valmistunut Käärmetalo on Yrjö Lindegrenin merkittävimpiä suunnitelmia. Peruskorjauksessa kunnostettiin muun muassa kylpyhuoneet, keittiöt, sisäpinnat, yläpohjarakenteet, ulkorappaus, parvekkeet, ovet, ikkunat, yhteistilat ja LVI-järjestelmät. Suurin osa vanhoista ikkunoista korjattiin, keittiöiden alkuperäiset kiintokalusteet kunnostettiin ja – mikä mullistavinta – rakennuksen ilmanvaihto säilytettiin painovoimaisena, mikä säästää energiaa ja huoltokustannuksia ja ehkäisee sisäilmaongelmien syntymistä.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio Oy


  • Arkkitehtuuri: Kati Salonen ja Mona Schalin Arkkitehdit Oy (Mona Schalin, Marica Schalin, Varvara Protassova), Kristina Karlsson (Arkkitehtitoimisto Kristina Karlsson) ja Konservointi T. Sonninen Oy (Tiina Sonninen, väritutkimus ja erikoismaalausasiantuntija)
  • Tilaaja: Helsingin kaupungin asunnot Oy
  • Urakoitsija: YIT Suomi Oy
  • Sijainti: Helsinki
  • Laajuus: 3 988 m2
  • Valmistumisvuosi: 2018

Esiraadin perustelut

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Helsingin Käpylään vuonna 1951 valmistunut Käärmetalo on Yrjö Lindegrenin merkittävimpiä suunnitelmia. Kahdesta erillisestä rakennuksesta koostuvan talon pituus on 287 metriä. Kasarmimaisuus on vältetty yhdistelemällä viuhkamaisia lamelleja, jotka muodostavat vaihtelevia suojattuja pihatiloja. Mäkelänkadun suuntaisesti mutkittelevissa kerrostaloissa on yhteensä 189 kaupungin vuokra-asuntoa, joilla jokaisella on yksilöllinen asemansa ja näkymänsä osana kokonaisuutta.

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Vuosina 2016–2018 kunnostetun eteläisen asuinrakennuksen korjaustapa poikkeaa monin tavoin suurten rakennuttajien tavanomaisista käytännöistä. Peruskorjauksessa kunnostettiin muun muassa kylpyhuoneet, keittiöt, sisäpinnat, yläpohjarakenteet, ulkorappaus, parvekkeet, ovet, ikkunat, yhteistilat ja LVI-järjestelmät. Korjaustyöt tehtiin kuitenkin pitkälti rakennussuojelun edellyttämällä tavalla. Suurin osa vanhoista ikkunoista korjattiin, keittiöiden alkuperäiset kiintokalusteet kunnostettiin ja – mikä mullistavinta – rakennuksen ilmanvaihto säilytettiin painovoimaisena, mikä säästää energiaa ja huoltokustannuksia ja ehkäisee sisäilmaongelmien syntymistä.

Kiitokset poikkeuksellisen avarakatseisesta ja onnistuneesta säilyttävästä korjauksesta kuuluvat paitsi rakennuttajalle ja suunnittelijoille myös kaavoittajille, kaupunginmuseolle ja rakennusvalvonnalle, jotka tukivat rakennuttajaa mm. painovoimaisen ilmanvaihdon säilyttämisessä.

Vaaralanpuiston päiväkoti

Vuonna 2017 valmistunut Vaaralanpuiston päiväkoti on ”pieni suuri” rakennus, joka muodostaa suojaisan maiseman päiväkodin lapsille. Rakennus sopeutuu massoiltaan ja materiaaleiltaan ympäröivän rakennetun ympäristön mittakaavaan, jakautuen kahteen erilliseen piha-alueeseen. Rakennus toimii hienosti oppituntina rakennetun ympäristön arvoista sen pienille ja suurille käyttäjille.

Kuvat: Mika Huisman


  • Arkkitehtuuri: AFKS Arkkitehdit Oy / Jari Frondelius (pääsuunnittelija), Jaakko Keppo, Juha Salmenperä, Jalo Sippola ja Maija Viljanen
  • Tilaaja: Vantaan kaupungin tilakeskus
  • Urakoitsija: Rakennus Future Oy
  • Sijainti: Vantaa
  • Laajuus: 1 503 m2
  • Valmistumisvuosi: 2017

Esiraadin perustelut

Vuonna 2017 valmistunut Vaaralanpuiston päiväkoti on ‘”pieni suuri” rakennus, joka muodostaa suojaisan maiseman päiväkodin lapsille. AFKS Arkkitehtien (Jari Frondelius, Jaakko Keppo, Juha Salmenperä, Jalo Sippola ja Maija Viljanen) suunnittelma rakennus sopeutuu massoiltaan ja materiaaleiltaan ympäröivän rakennetun ympäristön mittakaavaan, jakautuen kahteen erilliseen piha-alueseen. Puistomaisen tontin isot pihapuut on suojeltu rakentamisen aikana ja kasvillisuuden runsaudesta johtuen rakennus näyttää ikään kuin olleen paikallaan jo vuosikymmeniä. Lämpimät sävyt, runsas puun käyttö materiaalina ja poimuileva muoto kutsuvat leikkimään ja kiipeilemään. Yksi rakennuksen lähtökohdista on ollut lähes nollaenergiapäiväkodin suunnittelu.

亚洲做性视频在线观看|中文字幕乱偷在线|色777狠狠|四虎影视库的网站Sisätilat jatkavat maisemallista mielikuvaa polveillen sekä horisontaalisesti että vertikaalisesti. Oppimisympäristö on avoin, mutta lasten ryhmätilat jakautuvat luontevasti tilallisen jatkuvuuden suvantokohtiin ja antavat riittävästi näkö- ja kuulosuojaa rauhoittumista varten. Pääsali muuntuu joustavasti arkisesta ruokasalista juhlavaksi tapahtumatilaksi, joka avautuu pihamaisemaan. Työntekijät kiittelevät esteettisesti ja haptisesti monipuolista ja rikasta ympäristöä: Vaaralanpuistossa lasten toimintaympäristön suunnitteluun on panostettu ja heidän estetiikan tajuaan arvostettu. Rakennus toimiikin hienosti oppituntina rakennetun ympäristön arvoista sen pienille ja suurille käyttäjille.